Raktáron

Átlós, tolótetős fa borosdoboz 1 üvegnek

5 990 Ft

Átlós, tolótetős fa borosdoboz

People also purchase these items with Átlós, tolótetős fa borosdoboz 1 üvegnek
tshirt
Átlós, tolótetős fa borosdoboz 1 üvegnek added to cart
0

Leírás

Átlós, tolótetős fa borosdoboz, 1 üveg tárolására alkalmas. Rajnai és bordói típusú üvegek tárolására egyaránt alkalmas. A termék különlegessége, hogy a palack mellé elhelyezhetők a borfogyasztás elengedhetetlen tartozékai, például: borospoharak, bornyitó, dugóhúzó.

Borosdoboz kiváló tartós csomagolása egy-egy szép, nemes bornak. A bor megbecsülésének, tiszteletének jelképe. Ajándékozásnál nemcsak a bort, de az ajándékozottat is megtiszteljük a csomagolással. Gravírozással, égetéssel, szitázással még egyedibbé tehetjük a fából készült borosdobozunkat. Céges ajándéknak kiváló lehetőségeket rejt.

Ha Ön minőségi bort szeretne ajándékozni, akkor mindenképpen megfelelő választás azt borosdobozban, egyedi díszítéssel átadni. A fadoboz és a bor kellemes párosítása hosszú távú emléket biztosít az ajándékozottnak, mindemellett igényes megjelenést is kölcsönöz a terméknek.

A borosdoboz minden méretben, mindenféle üvegnek, minden bortípusnak,  egyéni ötleteket kielégítve készül. Dobozaink általában csúsztatott fedelűek, azonban igény esetén nyitott és zárt változatban is megrendelhetőek.

Átlós, tolótetős fa borosdoboz belső méretei:

  • szélessége 35,8 cm
  • magassága 27 cm
  • mélysége 9 cm

 

A borosdoboz hagyománya:

A bor tárolása mindig is kihívást jelentett az embereknek. Századokon át hordókban, illetve kerámia edényekben szállították és tárolták a nemes italokat. Az első fából készült dísz borosdobozt egy Gael Veljean nevezetű francia kereskedő készítette a középkori Franciaországban. A legenda szerint átutazóban volt egyik város piacáról egy másik település vásárára, amikor is megpillantott egy vihar által kidöntött csodaszép fát. A kereskedőnek megtetszett a fa és egy ágát magával vitte a közeli faluba. Ott sok-sok órányi munka után elkészítette az első fából készült dobozát, amely a fou’al, vagyis ‘kiváló’ nevet kapta. Olyan gyönyörű volt ez a borosdoboz, hogy híre ment szerte az országban. Az a szóbeszéd járta, hogy bármilyen folyadékot – a dobozba helyezvén – azonnal finom borrá varázsol. A kereskedő egy ideig tűrte, hogy mindenki kénye-kedve szerint használja a dobozát, ám egy kis idő elteltével szörnyen elege lett a dologból. Fogta magát és tovább állt egy másik országba. Az út során, sajnos banditák fogságába került, akik ócska vacaknak vélték a dobozt és tüzelőként használták. Gael Veljean remekműve így a tűz martalékává vált, de öröksége, mind a mai napig, ott lakozik minden dobozban.