Leírás
Borhőmérő gallér
A bor hőmérsékletének megválasztása roppant fontos a borfogyasztók számára. A különböző típusú borok más és más hőmérsékleten nyújtanak csak tökéletes ízvilágot. Az ideális hőmérséklet elmulasztása a borban rejlő ízek ún. ‘palackban maradásához’ vezethet, ami rontja az ital minőségét. A borhőmérő nem elektronikus, hanem analóg rendszerrel mér. A palack oldalára helyezvén egy pillanat alatt tájékozódhatunk az ital hőfokát illetően. Kijelzőjén egyértelműen leolvasható az ital hőmérsékletének állapota.
Számos esetben a borhőmérők rosszul mérnek, ezáltal hibás eredményt mutatnak. A működésükhöz szükséges akkumulátorok pedig – a nem megfelelő szigetelés miatt – melegítik az üveg falát, ami így torzítja a mérést. A borfogyasztók tudják, hogy akár pár fok eltérés is sokat számít az ital minőségében. Az analóg borhőmérő nem tartalmaz elektronikai szerkezetet és nem igényel feltöltést sem. A Vin Bouquet cég neve garancia a tökéletes minőségre, amely lehetővé teszi, hogy a borhőmérője mindig és mindekor a valóságnak megfelelő értéket mutassa.
A borhőmérő praktikus és egyszerű megjelenése, valamint könnyű használata lehetővé teszi a gyors mérést. A rajta feltüntetett skála pedig segítséget nyújt a kezdő borfogyasztók számára.
A különböző borok ideális hőmérsékletei:
- Vörösborok esetében: 12°-18°C
- Rozé borok esetében: 9°-12°C
- Fehérborok esetében: 8°-11°C
- Pezsgőborok esetében: 6°-7°C