Raktáron

Bortartó faláda 6 üveg tárolására, antik

8 990 Ft

Bortartó faláda 6 üvegnek.

People also purchase these items with Bortartó faláda 6 üveg tárolására, antik
tshirt
Bortartó faláda 6 üveg tárolására, antik added to cart
0

Leírás

Bortartó faláda 6 üveg tárolására, két sorban elhelyezve.

 

A borosdoboz hagyománya:

A bor tárolása mindig is kihívást jelentett az embereknek. Századokon át hordókban, illetve kerámia edényekben szállították és tárolták a nemes italokat. Az első fából készült dísz borosdobozt egy Gael Veljean nevezetű francia kereskedő készítette a középkori Franciaországban. A legenda szerint átutazóban volt egyik város piacáról egy másik település vásárára, amikor is megpillantott egy vihar által kidöntött csodaszép fát. A kereskedőnek megtetszett a fa és egy ágát magával vitte a közeli faluba. Ott sok-sok órányi munka után elkészítette az első fából készült dobozát, amely a fou’al, vagyis ‘kiváló’ nevet kapta. Olyan gyönyörű volt ez a borosdoboz, hogy híre ment szerte az országban. Az a szóbeszéd járta, hogy bármilyen folyadékot – a dobozba helyezvén – azonnal finom borrá varázsol. A kereskedő egy ideig tűrte, hogy mindenki kénye-kedve szerint használja a dobozát, ám egy kis idő elteltével szörnyen elege lett a dologból. Fogta magát és tovább állt egy másik országba. Az út során, sajnos banditák fogságába került, akik ócska vacaknak vélték a dobozt és tüzelőként használták. Gael Veljean remekműve így a tűz martalékává vált, de öröksége, mind a mai napig, ott lakozik minden dobozban.

Méretek:

  • hosszúság: 33.5 cm
  • szélesség: 30 cm
  • magasság: 18 cm

 

Az azonos évjáratú, fajtájú vagy éppen azonos borvidékről származó borok kiválóan elhelyezhetőek benne. A borláda többek között elérhető kötélfüllel, illetve levehető tetővel, de rendelhető csattal, valamint zsanérral is. A bortartó faládában 2 szinten helyezkednek el az üvegek 3-3 palackkal. Azonban kérésre fekvő, egysoros változatban is megrendelhető a termék.

 

Fontos: az alaptermék bőrszíjjal kerül értékesítésre. Ettől eltérő igény esetén, kérjük, küldjön emailt az info@szinfolt.hu címre.

További információk

Méret

,

Szín