Raktáron

Coravin pezsgőlezáró patron, CO2 – Coravin Sparkling

19 900 Ft

Coravin pezsgőlezáró patron, 6 db-os szettben

People also purchase these items with Coravin pezsgőlezáró patron, CO2 - Coravin Sparkling
tshirt
Coravin pezsgőlezáró patron, CO2 - Coravin Sparkling added to cart
0

Leírás

A Coravin Sparkling pezsgőlezáró patron (CO2) a Coravin Sparkling legújabb, forradalmi készülékének eszköze, és a készülék kiváló lezárást garantál. Az üvegben ugyanis túlnyomás alakul ki, ezért a pezsgő nem fogja kiadni magából a friss pezsgést, vagyis a benne lévő széndioxidot.

A Sparkling pezsgőlezáró patron (CO2, széndioxid gázt tartalmaz) 6 db-os szettben vásárolható.

A Coravin a világ vezető bor-innovációs vállalata 2021 nyarán mutatta be a közönség által nagyon várt Coravin Sparkling pezsgőlezáró rendszert. Az eddig meglévő borlezáró rendszerek után most az a cél, hogy a világ pezsgő fogyasztói megismerjenek egy újfajta fogyasztási lehetőséget.

A Coravin pezsgőlezáró rendszer egyaránt alkalmas gasztro és otthoni használatra. A rendszer könnyen hordozható, és nagyon egyszerűen használható. Egy univerzálisan illeszkedő lezáró fejből, illetve egy gáz töltő egységből áll. Szén-dioxid gázzal működik, nagy nyomással tölti fel a pezsgős palackban az üres teret, ezzel tartja meg az ital buborékosságát, továbbá mivel a pezsgős palackban nem marad oxigén, ezért az ital eredeti zamatát is megőrzi. A megőrzési idő 4 hét. Az új Coravin pezsgőlezáró rendszerrel a pezsgők, cava-k és egyéb szénsav tartalmú italkülönlegességek fogyasztása többé nem kell, hogy speciális alkalomhoz kötődjön, amikor a kibontott palacknak el is “kell” fogynia rövid időn belül.

“Amikor bemutattuk a klasszikus Coravin bor lezáró rendszert, már akkor tudtuk, hogy egy napon majd a pezsgők területén is el tudjuk hozni a fogyasztás szabadságát” – mondta Greg Lambrecht, a Coravin alapítója.

“Évekig tartó fejlesztés után nagyon izgatottak vagyunk, hogy bemutathatjuk a Coravin Sparkling pezsgőlezárót, folytatva ezzel a megkezdett küldetésünket, melynek célja, hogy elhozzuk a borok és pezsgők rajongóinak a korlátlan szabadságot, hogy bárki, bármikor, bármilyen bort vagy pezsgőt fogyaszthasson anélkül a kellemetlen kényszertől, hogy az egész palackot el kell fogyasztania, ha meg akarja előzni az ital megromlását.

A termékfejlesztési folyamatban a Coravin csapat végig együttműködött a pezsgő ipar szakértőivel. Folyamatosan tesztelték az első prototípusokat, és kis lépésenként tökéletesítették a termék technológiáját.

“Végre be tudjuk vezetni a pezsgőt pohárra kínálatunkat, a kibontott ital megromlásának kockázata nélkül” said Yohann Jousselin, Master Sommelier, Assistant Vice President, Food & Beverage (Wine), Shangri-La International Hotel Management Ltd.

“A vendégek elkezdték felfedezni, hogy a pezsgők nem feltétlenül csak az ünnepekre valók. Remek étel párosítások léteznek, és a Coravin új eszközével végre lehetőség nyílik rá, hogy a kedves vendégek minden fogás mellé a leginkább illszekedő pezsgőt élvezhessék. Az pedig egy óriási előny, hogy a kibontott pezsgők a Coravinnek köszönhetően akár 4 hétig megőrzik eredeti aromájukat és buborékosságukat” – Daniel Johnnes, Founder of La Paulée and Corporate Wine Director for Daniel Boulud

A Coravin Sparkling pezsgőlezáró használata 

Nyissa ki a pezsgős palackot, és töltse ki poharába a tetszőleges mennyiségű italt. Következő lépésben helyezze a palackra a Coravin Sparkling lezáró fejet és rögzítse a lezáró kallantyúval. Ezután a feltöltő kézi készüléket helyezze a fejre, és enyhén nyomja le. A készülék oldalán látható zöld ablak először pirosra vált, majd ahogy feltelik a palack CO2 gázzal, az állapot jelző fokozatosan visszaáll zöld színre. Amikor az állapotjelző teljesen zöldre váltott, Ön biztos lehet benne, hogy a palackban az ital feletti üres tér fel lett töltve nagynyomású CO2-vel. Ennek köszönhető, hogy az ital eredeti íze, zamata, buborékossága hetekig megmarad. Újabb pohár pezsgő kitöltéséhez, először billentse meg a fejet a palackon, hogy a túlnyomás távozhasson. Majd a fejen lévő záró kallantyút hajtsa fel a jelölésig, ezután le tudja venni a fejet a palackról.

 cég története:

A Coravin az első és egyetlen olyan világszintű bor-technológiai vállalkozás, amelynek célja, hogy a borfogyasztóknak egy újfajta megközelítést mutasson be a borfogyasztáshoz.

A Coravin rendszer 2011 óta biztosítja a borkedvelők számára az üvegfelbontás nélküli borfogyasztás lehetőségét. Ennek segítségével kitölthetünk egy pohár, vagy akár egy egészen kevés, kóstolónyi mennyiséget a palackból, úgy, hogy ehhez nem szükséges a dugó kihúzása. Így a zárva maradt palack még hosszú-hosszú ideig őrzi a megbontatlan ital minőségét és ízvilágát, hetekig, hónapokig, vagy akár évekig.