Akció!
Raktáron

CORAVIN – Pivot+

59 900 Ft

Coravin Pivot+ – A bor eredeti minőségének biztonságos megőrzése akár 4 hetes időtartamig. Hogy minden pohár olyan legyen, mint az első.

People also purchase these items with CORAVIN - Pivot+
tshirt
CORAVIN - Pivot+ added to cart
0

Leírás

A Coravin Pivot+ a Coravin új, 2021-es modellje.

A Coravin rendszer 2011 óta biztosítja a borkedvelők számára az üvegfelbontás nélküli borfogyasztás lehetőségét. Segítségével kitölthetünk egy pohár, vagy akár egy egészen kevés, kóstolónyi mennyiséget a palackból, úgy, hogy ehhez nem szükséges a dugó kihúzása. Így a zárva maradt palack még hosszú-hosszú ideig őrzi a megbontatlan ital minőségét és ízvilágát, hetekig, hónapokig, vagy akár évekig.

Az új termék, a Pivot viszont máshol remekel.

Ugyanazzal a gázkapszulával működik, mint az összes többi Coravin eszköz, viszont a “tűs” rendszer helyett egy szelepes megoldást alkalmaz. A Pivot-tal kapcsolatban az első jelentős különbség, hogy itt ki kell húzni a dugót a palackból (vagy kinyitni a csavarzárat), és a helyére azonnal be kell illeszteni a Pivot rendszer műanyag dugaszát. Ezután a rendszer máris használatra kész. A nagynyomású argon gáz segítségével tölthetjük a bort a poharunkba, és ugyanez az argon fogja megóvni a palack maradék tartalmát az oxidációtól. Viszont mivel első lépésben kinyitottuk a palackot, ennél a rendszernél az eltarthatóság ideje maximálva van, a gyártó ezt 4 hétben adja meg.

A Pivot tehát azoknak a borkedvelőknek való, akik szeretik megkötések nélkül élvezni a különböző tételeket, és nem akarnak egy palack bort hónapokig ízlelgetni. Nagy előnyei továbbá, hogy jobb hatásfokkal dolgozik, egy gázkapszulával akár 26-28 dl bor is kiönthető, illetve hogy bármilyen zárású borral lehet használni, akár az üveg dugós furmintokkal is, hiszen a dugót első lépésben eltávolítjuk a palackból. És végül egy fontos jellemző, az ár: a Pivot minden eddigi Coravin modellnél jelentősen kevesebbe kerül, így a Coravin-élmény sokkal elérhetőbbé vált.

https://www.coravin.com/products/pivot-plus

A Coravin Pivot használata:

 

A Pivot+ csomagban található egy darab Coravin Pivot készülék, két darab záródugasz, két darab Coravin gázkapszula, továbbá egy eredeti Pivot Aerator szellőztető fej. A szellőztető fej használatával ugyanolyan hatást érhetünk el, mintha egy-másfél órán keresztül dekantálnánk a bort.

További záródugaszok és gázkapszulák a webshopunkban elérhetők.