Raktáron

Coravin pezsgőlezáró – Coravin Sparkling

179 900 Ft

Coravin pezsgőlezáró készülék 2 db kupakkal és patronokkal

People also purchase these items with Coravin pezsgőlezáró - Coravin Sparkling
tshirt
Coravin pezsgőlezáró - Coravin Sparkling added to cart
0

Leírás

A Coravin Sparkling a Coravin legújabb, forradalmi készüléke

A Sparkling pezsgőlezáró egy univerzálisan használható pezsgőlezáró, ami négy hétig képes frissen tartani a pezsgőt, habzóbort, vagy proseccot.

A Coravin a világ vezető bor-innovációs vállalata 2021 nyarán mutatta be a közönség által nagyon várt Coravin Sparkling pezsgőlezáró rendszert. Az eddig meglévő borlezáró rendszerek után most az a cél, hogy a világ pezsgő fogyasztói megismerjenek egy újfajta fogyasztási lehetőséget.

A Coravin pezsgőlezáró rendszer egyaránt alkalmas gasztro és otthoni használatra. A rendszer könnyen hordozható, és nagyon egyszerűen használható. Egy univerzálisan illeszkedő lezáró fejből, illetve egy gáz töltő egységből áll. Szén-dioxid gázzal működik, nagy nyomással tölti fel a pezsgős palackban az üres teret, ezzel tartja meg az ital buborékosságát, továbbá mivel a pezsgős palackban nem marad oxigén, ezért az ital eredeti zamatát is megőrzi. A megőrzési idő 4 hét. Az új Coravin pezsgőlezáró rendszerrel a pezsgők, cava-k és egyéb szénsav tartalmú italkülönlegességek fogyasztása többé nem kell, hogy speciális alkalomhoz kötődjön, amikor a kibontott palacknak el is “kell” fogynia rövid időn belül.

“Amikor bemutattuk a klasszikus Coravin bor lezáró rendszert, már akkor tudtuk, hogy egy napon majd a pezsgők területén is el tudjuk hozni a fogyasztás szabadságát” – mondta Greg Lambrecht, a Coravin alapítója.

“Évekig tartó fejlesztés után nagyon izgatottak vagyunk, hogy bemutathatjuk a Coravin Sparkling pezsgőlezárót, folytatva ezzel a megkezdett küldetésünket, melynek célja, hogy elhozzuk a borok és pezsgők rajongóinak a korlátlan szabadságot, hogy bárki, bármikor, bármilyen bort vagy pezsgőt fogyaszthasson anélkül a kellemetlen kényszertől, hogy az egész palackot el kell fogyasztania, ha meg akarja előzni az ital megromlását.

A termékfejlesztési folyamatban a Coravin csapat végig együttműködött a pezsgő ipar szakértőivel. Folyamatosan tesztelték az első prototípusokat, és kis lépésenként tökéletesítették a termék technológiáját.

“Végre be tudjuk vezetni a pezsgőt pohárra kínálatunkat, a kibontott ital megromlásának kockázata nélkül” said Yohann Jousselin, Master Sommelier, Assistant Vice President, Food & Beverage (Wine), Shangri-La International Hotel Management Ltd.

“A vendégek elkezdték felfedezni, hogy a pezsgők nem feltétlenül csak az ünnepekre valók. Remek étel párosítások léteznek, és a Coravin új eszközével végre lehetőség nyílik rá, hogy a kedves vendégek minden fogás mellé a leginkább illszekedő pezsgőt élvezhessék. Az pedig egy óriási előny, hogy a kibontott pezsgők a Coravinnek köszönhetően akár 4 hétig megőrzik eredeti aromájukat és buborékosságukat” – Daniel Johnnes, Founder of La Paulée and Corporate Wine Director for Daniel Boulud

A Coravin Sparkling pezsgőlezáró használata 

Nyissa ki a pezsgős palackot, és töltse ki poharába a tetszőleges mennyiségű italt. Következő lépésben helyezze a palackra a Coravin Sparkling lezáró fejet és rögzítse a lezáró kallantyúval. Ezután a feltöltő kézi készüléket helyezze a fejre, és enyhén nyomja le. A készülék oldalán látható zöld ablak először pirosra vált, majd ahogy feltelik a palack CO2 gázzal, az állapot jelző fokozatosan visszaáll zöld színre. Amikor az állapotjelző teljesen zöldre váltott, Ön biztos lehet benne, hogy a palackban az ital feletti üres tér fel lett töltve nagynyomású CO2-vel. Ennek köszönhető, hogy az ital eredeti íze, zamata, buborékossága hetekig megmarad. Újabb pohár pezsgő kitöltéséhez, először billentse meg a fejet a palackon, hogy a túlnyomás távozhasson. Majd a fejen lévő záró kallantyút hajtsa fel a jelölésig, ezután le tudja venni a fejet a palackról.

A csomag tartalma

A Sparkling rendszer tartalma: egy darab Sparkling gáz feltöltő készülék, két darab Sparkling lezárófej, négy darab Coravin Sparkling CO2 gázkapszula. A szabadalommal védett Coravin Sparkling pezsgőlezáró fej egyedi belső záró mechanizmusának köszönhetően univerzálisan illeszkedik minden 0,75 literes és 1,5 literes (magnum) palackra, még az egyedi kialakítású, exkluzív palackokra is. Ezzel együtt képes akár 3,8 bar nyomást is megtartani. További CO2 gázkapszulák és lezáró fejek elérhetőek webshopunkban:

A cég története:

A Coravin az első és egyetlen olyan világszintű bor-technológiai vállalkozás, amelynek célja, hogy a borfogyasztóknak egy újfajta megközelítést mutasson be a borfogyasztáshoz.

A Coravin rendszer 2011 óta biztosítja a borkedvelők számára az üvegfelbontás nélküli borfogyasztás lehetőségét. Ennek segítségével kitölthetünk egy pohár, vagy akár egy egészen kevés, kóstolónyi mennyiséget a palackból, úgy, hogy ehhez nem szükséges a dugó kihúzása. Így a zárva maradt palack még hosszú-hosszú ideig őrzi a megbontatlan ital minőségét és ízvilágát, hetekig, hónapokig, vagy akár évekig.