Raktáron

CORAVIN Pivot dugasz

11 900 Ft

Coravin Pivot dugasz 6 darab/csomag – őrizze meg egyszerre több palack kibontott bor minőségét, akár 4 hétig

People also purchase these items with CORAVIN Pivot dugasz
tshirt
CORAVIN Pivot dugasz added to cart
0

Leírás

A Pivot a Coravin legújabb, 2021-es modellje

A Coravin rendszer 2011 óta biztosítja a borkedvelők számára az üvegfelbontás nélküli borfogyasztás lehetőségét. A Coravin segítségével kitölthetünk egy pohár, vagy akár csak egy kóstolónyi mennyiséget a palackból, úgy, hogy ehhez nem szükséges a dugó kihúzása. Így a zárva maradt palack még hosszú-hosszú ideig őrzi a megbontatlan ital minőségét és ízvilágát, hetekig, hónapokig, vagy akár évekig.

Az új termék, a Coravin Pivot viszont máshol remekel.

Ugyanazzal a gázkapszulával működik, mint az összes többi Coravin eszköz, viszont a “tűs” rendszer helyett egy szelepes megoldást alkalmaz. A Pivot-tal kapcsolatban az első jelentős különbség, hogy itt ki kell húzni a dugót a palackból (vagy kinyitni a csavarzárat), és a helyére azonnal be kell illeszteni a Pivot rendszer műanyag dugaszát. Ezután a rendszer máris használatra kész. A nagynyomású argon gáz segítségével tölthetjük a bort a poharunkba, és ugyanez az argon fogja megóvni a palack maradék tartalmát az oxidációtól. Viszont mivel első lépésben kinyitottuk a palackot, ennél a rendszernél az eltarthatóság ideje maximálva van, a gyártó ezt 4 hétben adja meg.

A Pivot tehát azoknak a borkedvelőknek való, akik szeretik megkötések nélkül élvezni a különböző tételeket, és nem akarnak egy palack bort hónapokig ízlelgetni. A Coravin Pivot nagy előnye továbbá, hogy megnövelt hatásfokkal dolgozik, egy gázkapszulával akár 20 pohár (1,5 dl) bor is kiönthető. Előny még, hogy bármilyen zárású borral használható, akár az üveg dugós furmintokkal is, hiszen a dugót első lépésben eltávolítjuk a palackból. És végül egy fontos jellemző, az ár: a Pivot minden eddigi Coravin modellnél jelentősen kevesebbe kerül, így a Coravin-élmény sokkal elérhetőbbé vált.

Hogyan használjuk a Coravin Pivot dugaszt?

Bontsuk ki a palackot. Akár parafa, akár szintetikus parafa, akár csavarzár, vagy üvegdugó, távolítsuk el a gyári zárást. Ezután azonnal illesszük a palackba a Coravin Pivot dugaszt, a dugsz kinyitott állapotában. Fontos, hogy a palack nyaka is és a Pivot dugasz is száraz legyen. Erre azért van szükség, hogy a szilikon gyűrűk és a palack belseje között megfelelő, szigetelt zárás alakuljon ki.

Bor kiöntése:

Nyissuk fel a Pivot dugaszt és azonnal illeszük be a Coravin Pivot készüléket. Döntsük meg a palackot, nagyjából 30-45 fokos szögben, úgy, hogy a Pivot készülék kiöntője a pohár fölött legyen. Majd nyomjuk meg és tartsuk lenyomva a Pivot készüléken a gombot, ezzel bejuttatva az argon gázt a palackba. Miután a kívánt mennyiségű bort kiöntöttük, engedjük el a gombot, állítsuk vissza a palackot függőlegesbe, húzzuk ki a Pivot készüléket, majd zárjuk vissza a Pivot dugaszt. Ezzel a módszerrel a palackban maradt bor 4 hétig biztosan megőrzi a frissességét.

Ha nem elég Önnek a 4 hetes minőség megőrzési idő, akkor válassza ezt a Coravin terméket:

https://szinfolt.hu/termekek/coravin-model-3-sl

Többször is felhasználható a Pivot dugasz?

Ha elfogyott a palack bor, amivel használta a Pivot dugaszt, húzza ki a dugaszt a palackból, ügyeljen rá, hogy véletlenül se dobja el a palackkal együtt. Öblítse el alaposan a Coravin Pivot dugaszt meleg vízzel. Rázza le róla a vizet, majd egy ronggyal törölje szárazra. Ügyeljen rá, hogy a Pivot dugasz szilikon gyűrűi szárazak legyenek a következő palackba történő behelyezéskor, mivel a a legjobb szigetelési tulajdonságokat így lehet biztosítani.

Hány használatot bír a Pivot dugasz?

Nincs meghatározva a maximális használatok száma. Egy Pivot dugasz könnyedén elvisel több éves folyamatos használatot is, bár (mint minden szilikon termék) egy idő után elhasználódik és veszíteni fog szigetelési tulajdonságaiból, ekkor szükséges kicserélni.