Elfogyott

Dekantáló üveg

3 800 Ft

Dekantáló üveg

Elfogyott

People also purchase these items with Dekantáló üveg
tshirt
Dekantáló üveg added to cart
0

Leírás

Dekantáló üveg

Hagyományosan fújással gyártott üveg dekantáló, amely elengedhetetlen kiegészítő eszköze a borfogyasztásnak. Nagyon tiszta, szép és vastagfalú üvegből készült. Idősebb vörösborok fogyasztása esetén feltétlenül hasznos, de az asztali kínáláshoz is elegáns termék.

Miért fontos a dekantálás?

A dekantálás leggyakoribb oka a szellőztetés. Számos fiatalabb bor illata zárkózott, ilyenkor az áttöltés közben a bor több oxigénhez jut és kinyílik a fogyasztó számára. Ez főként a testes, csersavas boroknál segíthet, mint a cabernet sauvignon, a syrah, illetve ezek házasításai. Idő kell ahhoz, hogy a bor kinyíljon, megmutassa magát teljes pompájában. Ez az időmennyiség változó, függ a kóstoló érzékenységétől, elvárásaitól is, hiszen van aki szereti az animális illatokat. Nekik jóval rövidebb dekantálást javaslunk. Néhány 10 perc már segít, de akár több óra levegőztetés is ajánlatos lehet. Az idő előrehaladtával a kancsóban lévő bort többször is kóstolják meg, amíg eljutnak a megfelelő karakterhez. Másik szempont a dekantáláskor az érett borban lévő üledékek palackban hagyása. Oly módon kell e dekantálást végezni, hogy a palack alján lévő üledéket az áttöltéskor ne keverjük fel, hanem a fölötte lévő bort óvatosan folyamatosan áttöltjük a kancsóba.

A termék tisztítása:

A termék könnyen, egyszerűen és gyorsan tisztítható. Hagyományosan egy speciális eszköz segítségével szokták tisztítani, de ugyanez a művelet elvégezhető bármilyen más konyhai eszközzel. A dekantáló mosogatógépben is tisztítható, bár szigorúan alacsony (például: 40°C) hőfokon.

A dekantáló kapacitása: 0,75 liter.