Raktáron

Égetett fa borosdoboz 1, 2, illetve 3 üvegnek

3 600 Ft5 900 Ft

Égetett fa borosdoboz 1, 2 illetve 3 üvegnek.

Cikkszám: N/A Kategóriák: ,
People also purchase these items with Égetett fa borosdoboz 1, 2, illetve 3 üvegnek
tshirt
Égetett fa borosdoboz 1, 2, illetve 3 üvegnek added to cart
0

Leírás

Égetett fa borosdoboz. A borosdoboz 1, illetve 2 bordói üveg tárolására alkalmas. Nagyobb tétel rendelése esetén azonban, burgundi és rajnai üvegek méretére is készítünk égetett fa borosdobozokat. Natúr, valalmint dió színben forgalmazzuk termékünket.

Borosdoboz kiváló tartós csomagolása egy-egy szép, nemes bornak. A bor megbecsülésének, tiszteletének jelképe. Ajándékozásnál nemcsak a bort, de az ajándékozottat is megtiszteljük a csomagolással. Céges ajándéknak kiváló lehetőségeket rejt.

Ha Ön minőségi bort szeretne ajándékozni, akkor mindenképpen megfelelő választás azt borosdobozban, egyedi díszítéssel átadni. A fadoboz és a bor kellemes párosítása hosszú távú emléket biztosít az ajándékozottnak, mindemellett igényes megjelenést is kölcsönöz a terméknek.

 

A borosdoboz hagyománya:

A bor tárolása mindig is kihívást jelentett az embereknek. Századokon át hordókban, illetve kerámia edényekben szállították és tárolták a nemes italokat. Az első fából készült dísz borosdobozt egy Gael Veljean nevezetű francia kereskedő készítette a középkori Franciaországban. A legenda szerint átutazóban volt egyik város piacáról egy másik település vásárára, amikor is megpillantott egy vihar által kidöntött csodaszép fát. A kereskedőnek megtetszett a fa és egy ágát magával vitte a közeli faluba. Ott sok-sok órányi munka után elkészítette az első fából készült dobozát, amely a fou’al, vagyis ‘kiváló’ nevet kapta. Olyan gyönyörű volt ez a borosdoboz, hogy híre ment szerte az országban. Az a szóbeszéd járta, hogy bármilyen folyadékot – a dobozba helyezvén – azonnal finom borrá varázsol. A kereskedő egy ideig tűrte, hogy mindenki kénye-kedve szerint használja a dobozát, ám egy kis idő elteltével szörnyen elege lett a dologból. Fogta magát és tovább állt egy másik országba. Az út során, sajnos banditák fogságába került, akik ócska vacaknak vélték a dobozt és tüzelőként használták. Gael Veljean remekműve így a tűz martalékává vált, de öröksége, mind a mai napig, ott lakozik minden dobozban.

További információk

Méretek N/A
Méret

, ,

Szín

,