Raktáron

Esküvői fa borosdoboz, 3 különálló rekesszel

4 690 Ft

Tolótetős fa borosdoboz, 3 külön rekesszel. Esküvői ajándékozáshoz kiváló kiegészítő.

People also purchase these items with Esküvői fa borosdoboz, 3 különálló rekesszel
tshirt
Esküvői fa borosdoboz, 3 különálló rekesszel added to cart
0

Leírás

Tolótetős fa borosdoboz, 3 üveg tárolására alkalmas. Esküvői ajándékozáshoz különösen kedvelt kivitel. A három rekesz külön-külön nyitható. Bordói típusú üvegek tárolására alkalmas.

A külön záródó fedelek lehetőséget adnak a több évre előre szóló ajándékoknak. Ezért is kedvelt kiegészítő születésnapi vagy esküvői ajándékozáshoz.

Ez a boros doboz kiváló és tartós csomagolása egy-egy szép, nemes bornak. A bor megbecsülésének, tiszteletének jelképe. Nemcsak a bort, de az ajándékozottat is megtiszteljük a csomagolással. Gravírozással, égetéssel, szitázással még egyedibbé tehetjük a fából készült boros dobozunkat.

Ha Ön minőségi bort szeretne ajándékozni, akkor mindenképpen megfelelő választás azt fa boros dobozban, egyedi díszítéssel átadni. A fadoboz és a bor kellemes párosítása hosszú távú emléket biztosít az ajándékozottnak, mindemellett igényes megjelenést is kölcsönöz a terméknek.

Egy rekesz belső mérete: 335 x 78 x 78 mm

A borosdoboz hagyománya:

A bor tárolása mindig is kihívást jelentett az embereknek. Századokon át hordókban, illetve kerámia edényekben szállították és tárolták a nemes italokat. Az első fából készült dísz boros dobozt egy Gael Veljean nevezetű francia kereskedő készítette a középkori Franciaországban. A legenda szerint átutazóban volt egyik város piacáról egy másik település vásárára, amikor is megpillantott egy vihar által kidöntött csodaszép fát. A kereskedőnek megtetszett a fa és egy ágát magával vitte a közeli faluba. Ott sok-sok órányi munka után elkészítette az első fából készült dobozát, amely a fou’al, vagyis ‘kiváló’ nevet kapta. Olyan gyönyörű volt ez a boros doboz, hogy híre ment szerte az országban. Az a szóbeszéd járta, hogy bármilyen folyadékot – a dobozba helyezvén – azonnal finom borrá varázsol. A kereskedő egy ideig tűrte, hogy mindenki kénye-kedve szerint használja a dobozát, ám egy kis idő elteltével szörnyen elege lett a dologból. Fogta magát és tovább állt egy másik országba. Az út során, sajnos banditák fogságába került, akik ócska vacaknak vélték a dobozt és tüzelőként használták. Gael Veljean remekműve így a tűz martalékává vált, de öröksége, mind a mai napig, ott lakozik minden dobozban.