Raktáron

Peugeot Melchior – kétlépcsős sommelier dugóhúzó

7 990 Ft

Peugeot Melchior kétlépcsős dugóhúzó excenteres forgásponttal

Kapszulavágóval és üvegnyitóval

13 cm hosszú

Díszdobozban szállítva

1 készleten

Leírás

Peugeot Melchior kétlépcsős sommelier dugóhúzó fóliavágóval és üvegnyitóval.

Fémből készült, hogy tartós legyen, bevonata pedig ABS műanyag a kellemes, csúszásmentes fogás érdekében. Spirálja igényesen megmunkált, nem roncsolja a parafát. A Melchior egy zseniális dugóhúzó, amivel könnyedén kinyitható minden palack. 

A dugóhúzó forgáspontjánál a Peugeot által kitalált és szabadalmaztatott excenteres mechanikát találjuk, melynek lényege, hogy a Melchior a kétlépcsős dugóhúzók könnyedségével dolgozik, viszont nem kell közben fogást váltani, hanem egyetlen sima mozdulattal kihúzható a dugó a palackból.

Összecsukva pedig rendkívül kompakt, hogy ön bárhová magával vihesse. A 200 éves Peugeot vállalat szellemiségéhez méltó, egyszerűen használható, egyedi technológiájú, finoman elegáns használati tárgy. Bazalt színben elérhető.

 

A Peugeot cég története:

A Peugeot név hallatán elsőként az autók, esetleg a kerékpárok jutnak az ember eszébe. A cég története azonban egészen másképpen, az alapító Jean-Pierre Peugeot textilipari vállalkozásával kezdődött. Munkája eredményeként fiaira egy malmot hagyott, amit a fivérek 1810 körül átalakítottak és hengerelt acél gyártásába fogtak.
A Peugeot Testvérek (Peugeot Fréres) nevű cég eleinte rugókat, fűrészlapokat, kéziszerszámokat, valamint kávédarálókat és női szoknyaabroncsokat készített. Annyira népszerűek voltak az acélból készült malomipari termékek, hogy Franciaország számos részén ezeket használták. A jó minőségű és kifogástalanul működő áruk a kávézók és éttermek kedvelt eszközeivé váltak.
1885-ben fordulat állt be a cég profiljában: megjelent a járműipar. Az évek előrehaladtával az autók lettek a legfontosabb termékei a vállalatnak. A malomipari termékek sikerességét mutatja azonban, hogy több, mint egy évszázad elteltével is gyártják és forgalmazzák őket szerte a világon.
Legyen részese ön is a Peugeot élménynek!