Akció!
Raktáron

Peugeot Ressort dekantáló tölcsér

2 990 Ft

A leértékelés oka: kifutó termék, hibátlan.

2 készleten

People also purchase these items with Peugeot Ressort dekantáló tölcsér
tshirt
Peugeot Ressort dekantáló tölcsér added to cart
0

Leírás

Peugeot Ressort dekantáló tölcsér, fiatal vörösborokhoz

A borkedvelők jól tudják, hogy a fiatalabb borok ritkán kiegyensúlyozottak, ezért az ilyen borok megfelelő levegőztetése elengedhetetlen fontosságú. Egy eredeti Peugeot Ressort dekantáló használatával kihangsúlyozható egy fiatal vörösbor különleges ízvilága. A Peugeot dekantáló magas minőségű termék, amely elegáns megjelenésével és stílusával segíti Önt, hogy valóban kikapcsolódás legyen egy-egy ital elfogyasztása.

A Peugeot Ressort egy ötletes, tölcsér alakú borszellőztető, egyedileg fújt üvegből készül, és egy rozsdamentes acélból készült spirál található benne, a spirál végén egy acél golyóval.

Ennek a speciális kialakításnak köszönhetően a Ressort szellőztetőbe öntött bor a spirálba ütközve lelassul, majd az acél golyónak köszönhetően bőven keveredik levegővel, így a bor a lehető legtöbb oxigénnel érintkezik, vagyis szellőzik. Használható közvetlenül a boros pohár fölé tartva, vagy a dekantáló üvegbe helyezve.

Dekantáló üveggel használva tulajdonképpen kétszeresen lehet megszellőztetni a bort, ami egyrészt gyorsítja a folyamatot, másrészt lehetővé teszi, hogy a szellőztető üveg kisebb alapterületű legyen, vagyis kevesebb értékes helyet foglaljon el az asztalon.

Peugeot cég története:

A Peugeot név hallatán elsőként mindenkinek az autók jutnak eszébe. A francia vállalat története azonban egészen máshogy indult világhódító útjára. Az Peugeot cég története Jean-Pierre Peugeot-val kezdődött, aki textilipari tevékenységbe kezdett. Munkája eredményeként fiaira, Jean-Pierre és Jean-Frédéric Peugeot-ra egy kelmefestő műhelyt, egy olajüzemet és egy malmot hagyott. A két fiú 1810 körül átalakította a Montbéliard melletti malmot, és hengerelt acél gyártásába fogott. A Peugeot Testvérek (Peugeot Fréres) nevű cég eleinte rugókat, fűrészlapokat, kéziszerszámokat, valamint kávédarálókat és női szoknyaabroncsokat készített. Annyira népszerűek voltak az acélból készült malomipari termékek, hogy Franciaország számos részén ezeket használták. A jó minőségű és kifogástalanul működő áruk a kávézók és éttermek kedvelt eszközeivé váltak. 1885-ben fordulat állt be a cég profiljában: megjelent a járműipar. Az évek előrehaladtával az autók lettek a legfontosabb termékei a vállalatnak. A malomipari termékek sikerességét mutatja azonban, hogy több, mint egy évszázad elteltével is gyártják és forgalmazzák őket szerte a világon. Legyen részese Ön is a Peugeot élménynek!