Raktáron

Peugeot Variation dekantáló szett

24 500 Ft

Peugeot Variation dekantáló szett, fiatal borok kétszeres levegőztetéséhez

Leírás

Peugeot Variation dekantáló szett fiatal borokhoz

A borkedvelők jól tudják, hogy a fiatalabb borok ritkán kiegyensúlyozottak, ezért az ilyen borok megfelelő levegőztetése elengedhetetlen fontosságú. A Peugeot Variation dekantáló szett használatával kihangsúlyozható egy fiatal bor különleges ízvilága. A Peugeot dekantáló magas minőségű termék, amely elegáns megjelenésével és stílusával segíti Önt, hogy valóban kikapcsolódás legyen egy-egy ital elfogyasztása. A Peugeot Variation szett 75 cl űrtartalmú, és két részből áll: egy manuálisan, egyedileg fújt karafból, és egy szellőztetőből, amit a karaf tetjén kell elhelyezni.

Ezzel az elrendezéssel kétszeresen lehet megszellőztetni a bort, hiszen már a palackból a dekantálóba való áttöltéskor megtörténik a szellőztetés, majd a hagyományos módon, nagy felületen történő szellőztetéssel ismét levegőzik a bor. Ez a technikai újítás lehetővé teszi, hogy a karaf kisebb legyen, mint a megszokott dekantálók, így kevesebb helyet foglal az asztalon. A Variation dekantáló talpa speciális kialakítású, ami lehetővé teszi a vízszintes és a döntött állásban történő dekantálást. A döntött pozíció előnye, hogy elősegíti a bor körkörös mozgatását a jobb eredmény elérése érdekében.

 

Peugeot cég története:

A Peugeot név hallatán elsőként mindenkinek az autók jutnak eszébe. A francia vállalat története azonban egészen máshogy indult világhódító útjára. Az Peugeot cég története Jean-Pierre Peugeot-val kezdődött, aki textilipari tevékenységbe kezdett. Munkája eredményeként fiaira, Jean-Pierre és Jean-Frédéric Peugeot-ra egy kelmefestő műhelyt, egy olajüzemet és egy malmot hagyott. A két fiú 1810 körül átalakította a Montbéliard melletti malmot, és hengerelt acél gyártásába fogott. A Peugeot Testvérek (Peugeot Fréres) nevű cég eleinte rugókat, fűrészlapokat, kéziszerszámokat, valamint kávédarálókat és női szoknyaabroncsokat készített. Annyira népszerűek voltak az acélból készült malomipari termékek, hogy Franciaország számos részén ezeket használták. A jó minőségű és kifogástalanul működő áruk a kávézók és éttermek kedvelt eszközeivé váltak. 1885-ben fordulat állt be a cég profiljában: megjelent a járműipar. Az évek előrehaladtával az autók lettek a legfontosabb termékei a vállalatnak. A malomipari termékek sikerességét mutatja azonban, hogy több, mint egy évszázad elteltével is gyártják és forgalmazzák őket szerte a világon. Legyen részese ön is a Peugeot élménynek!

További információk

Méret

,