Raktáron

Tolótetős fa borosdoboz 4 üvegnek

6 990 Ft

Tolótetős fa borosdoboz 4 üvegnek.

Kedves Vásárlónk! Ez a termék pillanatnyilag nincs készleten, de rendelhető. A várható beérkezés termékenként eltérő, ezért kérjük érdeklődjön e-mailben vagy telefonon.

People also purchase these items with Tolótetős fa borosdoboz 4 üvegnek
tshirt
Tolótetős fa borosdoboz 4 üvegnek added to cart
0

Leírás

Tolótetős fa borosdoboz, 4 üveg tárolására alkalmas. Borosdoboz kiváló tartós csomagolása egy-egy szép, nemes bornak. A bor megbecsülésének, tiszteletének jelképe. Ajándékozásnál nemcsak a bort, de az ajándékozottat is megtiszteljük a csomagolással. Gravírozással, égetéssel, szitázással még egyedibbé tehetjük a fából készült borosdobozunkat. Céges ajándéknak kiváló lehetőségeket rejt.

Ha Ön minőségi bort szeretne ajándékozni, akkor mindenképpen megfelelő választás azt borosdobozban, egyedi díszítéssel átadni. A fadoboz és a bor kellemes párosítása hosszú távú emléket biztosít az ajándékozottnak, mindemellett igényes megjelenést is kölcsönöz a terméknek.

A borosdoboz minden méretben, mindenféle üvegnek, minden bortípusnak,  egyéni ötleteket kielégítve készül. Dobozaink általában csúsztatott fedelűek, azonban igény esetén nyitott és zárt változatban is megrendelhetőek.

Tolótetős fa borosdoboz belső méretei:

  • szélessége 36.3 cm
  • magassága 36 cm
  • mélysége 8.3 cm

 

A borosdoboz hagyománya:

A bor tárolása mindig is kihívást jelentett az embereknek. Századokon át hordókban, illetve kerámia edényekben szállították és tárolták a nemes italokat. Az első fából készült dísz borosdobozt egy Gael Veljean nevezetű francia kereskedő készítette a középkori Franciaországban. A legenda szerint átutazóban volt egyik város piacáról egy másik település vásárára, amikor is megpillantott egy vihar által kidöntött csodaszép fát. A kereskedőnek megtetszett a fa és egy ágát magával vitte a közeli faluba. Ott sok-sok órányi munka után elkészítette az első fából készült dobozát, amely a fou’al, vagyis ‘kiváló’ nevet kapta. Olyan gyönyörű volt ez a borosdoboz, hogy híre ment szerte az országban. Az a szóbeszéd járta, hogy bármilyen folyadékot – a dobozba helyezvén – azonnal finom borrá varázsol. A kereskedő egy ideig tűrte, hogy mindenki kénye-kedve szerint használja a dobozát, ám egy kis idő elteltével szörnyen elege lett a dologból. Fogta magát és tovább állt egy másik országba. Az út során, sajnos banditák fogságába került, akik ócska vacaknak vélték a dobozt és tüzelőként használták. Gael Veljean remekműve így a tűz martalékává vált, de öröksége, mind a mai napig, ott lakozik minden dobozban.