Raktáron

Zzysh kézi borlezáró készülék, argongázos

26 000 Ft

Vákuumpumpa helyett bortartósítás innovatív argongázos technológiával

People also purchase these items with Zzysh kézi borlezáró készülék, argongázos
tshirt
Zzysh kézi borlezáró készülék, argongázos added to cart
0

Leírás

Legyen az utolsó pohár bor is pont olyan jó, mint az első!

 

 minőségi bor népszerűsége és fogyasztása újra növekszik, s a választék óriási. A világ minden pontjáról választhatunk borokat a boltokban.

Ezt a nagyszerű folyamatot persze mindenféle üzleti és fogyasztói kihívások kísérik, ezek között is a klasszikus kérdésnek számít: hogyan lehet a bor minőséget megőrizni a palack kinyitása után? Talán csak vendéglátós problémának tűnik, de otthon is sokszor szembesülünk vele, mert nem mindig fogy el a teljes palack, vagy több üveget nyitunk, mint amit a vendégek megisznak.

A klasszikus módszer a vákuumpumpával történő zárás. Ennek azonban magas a kockázata. Mivel az üvegben van a vákuum, ezért a levegő mindig befelé akar menni a palackba, és ez néhány óra, legfeljebb 1 nap alatt általában sikerül is. Vagyis a vákuum megszűnik, és a bor oxidálódni kezd, szétesik stb. Ráadásul a vákuumdugók minősége meglehetősen változó.

 

A borosüveg vákuumpumpa helyett a javaslatunk az argongázos zárás. Ez ugyan nem olyan kiváló, mint a Coravin készülék, amihez ki sem kell nyitni a palackot, de a vákuumozásnál nagyságrendekkel jobb. A palackban az oxigéntartalmú levegő helyét argongázzal töltjük ki, ami elzárja a bort a levegőtől, és így több hétre garantálja a minőség megőrzését. A svájci Zzysh cég ötletes, de egyszerű lezárója könnyen kezelhető és gazdaságos megoldás, ha közepes időtávra akarunk biztos visszazárást végezni.

Előnyei:

  • megfizethető árú megoldás, ami hetekre garantálja a bor frissességét,
  • kis helyen elfér,
  • könnyen hordozható,
  • könnyen kezelhető

 

Mi a Színfolt KFT-nél úgy gondoljuk, hogy felesleges kísérletezni a bizonytalan vákuumozással. A Zzysh lezáró garantálja az üvegben maradt bor frissességét, hogy minden pohár olyan legyen, mint az első. Ezt a lezáróban található argongáz teszi lehetővé, amit a lezáró kupakon keresztül adagolhatunk a palackba, kiszorítva onnan az oxigént.