Raktáron

Zzysh kézi borlezáró készülék, argongázos

26 000 Ft

Vákuumpumpa borzár helyett bortartósítás innovatív argongázos technológiával.

Leírás

MINDEN POHÁR OLYAN LEGYEN, MINT AZ ELSŐ!

 

 minőségi bor népszerűsége és fogyasztása újra növekszik, s a választék óriási. A világ minden pontjáról választhatunk borokat a boltokban.

Ezt a nagyszerű folyamatot persze mindenféle üzleti és fogyasztói kihívások kísérik, ezek között is a klasszikus kérdésnek számít: hogyan lehet a bor minőséget megőrizni a palack kinyitása után? Talán csak vendéglátós problémának tűnik, de otthon is sokszor szembesülünk vele, mert nem mindig fogy el a teljes palack, vagy több üveget nyitunk, mint amit a vendégek megisznak.

A klasszikus módszer a vákumpumpával történő zárás. Ennek azonban magas a kockázata. Mivel az üvegben van a vákum, ezért a levegő mindig befelé akar menni a palackba, és ez néhány óra, legfeljebb 1 nap alatt általában sikerül is. Vagyis a vákum megszűnik, és a bor oxidálódni kezd, szétesik stb. Ráadásul a vákumdugók minősége meglehetősen változó.

 

A borosüveg vákuumpumpa helyett a javaslatunk az argongázos zárás. Ez ugyan nem olyan kiváló, mint a Coravin készülék, amihez ki sem kell nyitni a palackot, de a vákumozásnál nagyságrendekkel jobb. A palackban az üres helyet argongázzal töltjük ki, ami elzárja a bort a levegőtől, és így több hétre garantálja a minőség megőrzését. A svájci Zzysh cég ötletes, de egyszerű lezárója könnyen kezelhető olcsó megoldás, ha rövid távra akarunk biztos visszazárást végezni.

Előnyei:

 

  • Nem kerül sok százezer Ft-ba, és hetekre garantálja a bor frissességét.
  • Kis helyen elfér.
  • Könnyen kezelhető.
  • Mi a Színfolt KFT-nél úgy gondoljuk, hogy felesleges kísérletezni a bizonytalan vákumozással. A Zzysh lezáró garantálja az üvegben maradt bor frissességét, hogy minden pohár olyan legyen, mint az első. Ezt a lezáróban található argongáz teszi lehetővé, amit a lezáró kupakon keresztül adagolhatunk a palackba, kiszorítva onnan az oxigént.