Raktáron

Zzysh kézi borlezáró kupak

7 990 Ft

Vákuumpumpa borzár helyett bortartósítás innovatív argongázos technológiával.

People also purchase these items with Zzysh kézi borlezáró kupak
tshirt
Zzysh kézi borlezáró kupak added to cart
0

Leírás

MINDEN POHÁR OLYAN LEGYEN, MINT AZ ELSŐ!

 

 minőségi bor népszerűsége és fogyasztása újra növekszik, s a választék óriási. A világ minden pontjáról választhatunk borokat a boltokban.

Ezt a nagyszerű folyamatot persze mindenféle üzleti és fogyasztói kihívások kísérik, ezek között is a klasszikus kérdésnek számít: hogyan lehet a bor minőséget megőrizni a palack kinyitása után? Talán csak vendéglátós problémának tűnik, de otthon is sokszor szembesülünk vele, mert nem mindig fogy el a teljes palack, vagy több üveget nyitunk, mint amit a vendégek megisznak.

A klasszikus módszer a vákumpumpával történő zárás. Ennek azonban magas a kockázata. Mivel az üvegben van a vákum, ezért a levegő mindig befelé akar menni a palackba, és ez néhány óra, legfeljebb 1 nap alatt általában sikerül is. Vagyis a vákum megszűnik, és a bor oxidálódni kezd, szétesik stb. Ráadásul a vákumdugók minősége meglehetősen változó.

 

A borosüveg vákuumpumpa helyett a javaslatunk az argongázos zárás. Ez ugyan nem olyan kiváló, mint a Coravin készülék, amihez ki sem kell nyitni a palackot, de a vákumozásnál nagyságrendekkel jobb. A palackban az üres helyet argongázzal töltjük ki, ami elzárja a bort a levegőtől, és így több hétre garantálja a minőség megőrzését. A svájci Zzysh cég ötletes, de egyszerű lezárója könnyen kezelhető olcsó megoldás, ha rövid távra akarunk biztos visszazárást végezni.

Előnyei:

 

  • Nem kerül sok százezer Ft-ba, és hetekre garantálja a bor frissességét.
  • Kis helyen elfér.
  • Könnyen kezelhető.
  • Mi a Színfolt KFT-nél úgy gondoljuk, hogy felesleges kísérletezni a bizonytalan vákumozással. A Zzysh lezáró garantálja az üvegben maradt bor frissességét, hogy minden pohár olyan legyen, mint az első. Ezt a lezáróban található argongáz teszi lehetővé, amit a lezáró kupakon keresztül adagolhatunk a palackba, kiszorítva onnan az oxigént.